Tuinconcert – hoe werkt het?

 

Het tuinconcert is een jaarlijks concert in de open lucht, op Moederdag om 11 uur.  Het eerste concert vond plaats in 2005.  LET OP: IN 2022 VINDT HET CONCERT EEN WEEK NA MOEDERDAG PLAATS. Het concert speelt zich af in/bij een prachtige tuin aan het water van de Bergse Voorplas in Rotterdam-Hillegersberg. Indien het weer dat nodig maakt vindt het concert binnen als huisconcert plaats.  Doel van het concert is om jong toptalent in de klassieke muziek een kans te geven om hun kwaliteit te laten zien en horen.  En ook om de bezoekers in ongedwongen sfeer te laten genieten.  En om fondsen te bijeen te brengen om jong talent in de klassieke muziek materieel te ondersteunen.

 

Vanwege de toegenomen onvoorspelbaarheid van het weer is de formule met ingang van 2022 aangepast: het sociale deel speelt zich nog steeds af in de prachtige tuin aan de Bergse Voorplas, maar het muzikale deel speelt zich buiten of binnen in huis af; dit is afhankelijk van het weer; wanneer het concert binnen plaats vindt wordt het programma uitgebreid en opgeknipt; er zijn dan, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, 2 of 3 concertjes van rond een uur om ongeveer  11 uur, 12 uur en 13 uur.  U kunt minimaal één concert bijwonen, en als er plaats is ook een tweede of derde concert. U kunt helaas niet voor een specefiek deelconcert reserveren.  Kom gewoon op tijd, ga eerst luisteren en drink daarna koffie of een glas, of andersom. Zodra de "configuratie" bekend is wordt dat op deze website vermeld.

 

 

Er wordt geen toegang geheven.  De bezoekers wordt wel gevraagd om een vrijwillige bijdrage om de musici van het concert en ander jong talent in de klassieke mzuiek te ondersteunen.  Die bijdrage gaat geheel naar dit goede doel. 

 

Het concert speelt zich af in een ongedwongen sfeer.  Kinderen zijn van harte welkom.  Er is vóór het concert, in de pauzes en na afloop gelegenheid om een kopje of glas te drinken.   De bedoeling is dat de verplichtende sfeer die vaak bij klassieke concerten dwingend aanwezig is, bij het tuinconcert er niet is.  Alles mag zolang u de anderen de gelegenheid niet ontneemt om aandachtig te luisteren.

 

De musici en de toehoorders zullen altijd droog spelen en luisteren.  Indien nodig zijn er tenten om iedereen in de "foyer" (de tuin dus) droog te houden.  Het concert gaat dus in ieder geval door.  Kleedt u voldoende warm, doe waterdicht schoeisel aan en neem een parapluie mee wanneer het nat kan zijn.

 

Tenslotte: meldt u van te voren aan via deze website (zie “AANMELDEN”). En betaalt u uw vrijwillige bijdrage liefst vooraf per bank: NL86 ABNA 0596 769 881 t.n.v. Stichting Plas en Plus.  Dat voorkomt een wachtrij bij de ingang.  Uw bijdrage is  aan een ANBI-erkende culturele stichting, en uw bijdrage is binnen de geldende fiscale spelregels als gift aftrekbaar. Giften boven €100 worden desgewenst schriftelijk bevestigd.